Vernon Suboteks II Virginie Despentes:
Vernon Suboteks II

Prevela s francuskoga: Ita Kovač
Format: 14x22 cm
Meki uvez s klapnama 264 str.
ISBN: 978-953-332-066-3
Cijena: 149.00kn


Vernon Suboteks izbačen je iz stana zbog dugova, s tek jednom torbom u kojoj je i posljednji intervju karizmatičnog rokera Alexa Bleacha. Nekoliko osoba – producent, novinarka, detektivka, bivša pornozvijezda i mlada djevojka u hidžabu – želi pronaći Suboteksa kako bi se dokopali Bleacheve ekskluzivne oporuke. Bez love i nesvjestan da je tražen, Vernon obilazi negdašnje prijatelje jer nema gdje spavati.

Na početku drugog romana Suboteks živi kao beskućnik u pariškom parku Buttes-Chaumont, pod vedrim nebom kraj crkve Sacré-Coeur, u društvu brižnog cugera Charlesa. Uskoro ga pronalaze stari frendovi, no čini se da je Vernona ulično iskustvo promijenilo: ne pokazuje pretjerano zanimanje za zemaljske stvari – kao da je zbog svega malo prolupao. Park se pretvara u okupljalište Suboteksove ekipe, ali sve se mijenja nakon slušanja potresne posljednje snimke preminulog Alexa Bleacha.

U drugom romanu o posrnulom DJ-u sudbine najrazličitijih Parižana majstorski se isprepliću u čaroban portret današnjega francuskog društva. Vernon Suboteks II, nastavak nagrađivane trilogije, odmah je postao jednim od najtraženijih naslova i zauzeo prva mjesta na listama bestselera. Prevodi se na desetak jezika, a u Francuskoj je dosad prodan u više od 200 000 primjeraka.

Današnja ljudska komedija u kojoj bi i Balzac propisno uživao.
Le Parisien

Virginie Despentes bez popuštanja razotkriva naše doba, usput nam nudeći protuotrov. Istinska je pripovjedačica – slobodna, jedinstvena, korozivna.
Les Inrockuptibles

Veličanstven roman... Čita se u jednom dahu...
Spiegel Online

Vernon Suboteks je genijalan...
Die Welt

Vernon Suboteks veličanstvena je freska sadašnjice. Nismo sumnjali u to da ga Despentes može napisati, ali nitko nije očekivao da će to učiniti s toliko otmjenosti.
Frédéric Beigbeder, Le Figaro

Daleko smo još od kraja (koji recenzenti opisuju kao iznenađujući vrhunac trilogije), no već i sada imamo pune ruke, puno oko i srce literature. Pariz je dobio još jedan svoj veliki roman.
Dragan Jurak, Novosti