Vjerujem, ni ja također Frédéric Beigbeder:
Vjerujem, ni ja također

Prevela s francuskog Ljiljana Ješić
ISBN: 953-7056-32-5
meki uvez s klapnama, 212 str.


S jedne strane: Frédéric Beigbeder, pisac, nihilist, agnostik, književni kritičar, urednik, hedonist i notorni nevjernik. A s druge strane: monsinjor Jean-Michel di Falco, gapski biskup, bivši glasnogovornik Francuske biskupske konferencije, čovjek Crkve i poznavatelj malih ljudi diljem Francuske. Njihovo poznanstvo traje gotovo trideset godina.

Bivši učenik i njegov bivši ravnatelj i učitelj napokon su odlučili suprotstaviti mišljenja tijekom trogodišnjih razgovora zabilježenih u ovoj knjizi.

Jedan ne vjeruje u Boga , ali još manje u samoga sebe. Otvoreno govori biskupu: "Ja sam Vaš neuspjeh!" Drugi bi ga želio uvjeriti da se još uvijek može spasiti.

Iako suprotnih stajališta, bez predrasuda razgovaraju o bogu, religiji, o društvu i običajima, o ljubavi, seksualnosti, o smrti. Svađaju se, spore, usuglašavaju, traže istinu. Kako živjeti u svijetu bez nade? Je li Bog odgovoran za sve što nam se događa?....

To su samo neka od pitanja na koja ovi lucidni intelektualci pokušavaju odgovoriti.

 

Cijena: 99,00kn

O autorima knjige:

Jean-Michel di Falco rođen je u Marseilleu 1941. godine a 1986. postao je svećenikom. Bio je glasnogovornik Franuckse biskupske konferencije, savjetnik za kulturu u francuskom veleposlanstvu pri Svetoj Stolici, pomoćni pariški biskup (1997.), a danas obnaša dužnost gapskog biskupa. Autor je brojnih djela: "100 pitanja o vjeri" (1993.) "Konverzacija s Bogom: od s Augustina do Woodyja Alena" (1995.), "Majka Tereza, Čuda vjere" (1998.) itd.

Frédéric Beigbeder autor je nekoliko romana: "Mémoires d'un jeune homme dérangé", "Vacances dans le coma", "Ljubav traje tri godine", "129,90 kn", "Windows on the World". Piše kritike u nekoliko časopisa (Lire, Voici), vodi televizijske emisije posvećene knjigama (Gran Journal de Canal+) i urednik je u nakladničkoj kući Flammarion. Djela su mu objavljena u dvadeset i pet zemalja svijeta.