Badem Nedžma :
Badem

Preveo s francuskog Yves- Alexandre Tripković
ISBN: 953-7056-37-6
meki uvez s klapnama, 176. str.


"Badem" je erotski roman, dijelom temeljen na autobiografskim pojedinostima, što svojom tematikom ruši predrasude arapskoga svijeta otkrivajući seksualni život muslimanske žene. Prvotno objavljen u Francuskoj, izazvao je pozornost javnosti i vrlo brzo postigao i međunarodni uspjeh tako da je do danas objavljen u više od dvadeset zemalja.

"Badem" je priča o Badri, sedamnaestogodišnjoj djevojci koju protiv njezine volje udaju za starijega muškarca. Od nje traže samo nevinost u času vjenčanja, trajnu poslušnost i što bržu trudnoću koja bi obitelji dala muškog nasljednika.

Nakon nekoliko godina nepolodnog braka, neuobičajenom hrabrošću Badra napušta muža i bježi u grad. Nalazi zaštitu kod nekonvencionalne tete Selme koja će je uvesti u društveni život Tangera.

Jedne večeri upoznat će muškarca svoga života - slobodoumnog, bogatog kardiologa posvećenog užitcima.

 


Cijena: 120,00 kn

 

Iz strane kritike:

"Nedžma možda jest iz sjeverne Afrike, no njezine su literarne sestre Catherine Millet, Anais Nin i Marguerite Duras." The Independent

"Malo ih je koje nije munjevito zavela ova začuđujuća knjiga koja vješto spaja erotiku, srdžbu, senzualnost, oporost i poeziju."
Lire

"Portretirajući ženu koja uživa u putenim zadovoljstvima, autorica želi dvoje: slaviti tijelo kao potvrdu života i pobijediti stoljeća represije nad muslimanskim ženama."
The New York Times

"Literarna gerila... (knjiga) čin je političkog otpora - provokativna pobuna muslimanke koja ponovno osvaja svoje osjećaje, svoje tijelo, svoju požudu i svoj jezik."
Der Spiegel