Šopingholičarka u inozemstvu Sophie Kinsella:
Šopingholičarka u inozemstvu

Prevela s engleskoga Duška Gerić Koren
ISBN: 978-953-7056-58-2
meki uvez, 272 str.


Nakon urnebesno smiješnih dogodovština u prvom dijelu trilogije - "Tajni snovi jedne šopingholičarke", čini se da se život Becky Blomwood umalo pretvorio u bajku. Jer postala je financijska savjetnica u popularnoj TV-emisiji Morning Coffee, otplatila sve dugove, sprijateljila se sa svojim bankarom i uživa u ljubavnoj vezi s mladim i uspješnim poduzetnikom Lukeom Brandonom.

Najnovije pravilo koje je uvela u svoj život : KUPI SAMO ONO ŠTO ZAISTA TREBAŠ srušiti će se kao kula od karata dolaskom u New York - najglamurozniju destinaciju svih šopingholičara svijeta.

Sjaj i luksuz njujorških dućana - kao i dodatna "olakotna okolnost" da su pristigli računi kilometrima daleko, s one strane oceana - potpuno će ošamutiti Becky.

Kada konačno pomisli da je napokon našla raj na zemlji, novinski članak iz domovine vratit će je u stvarnost.

 

Cijena: 130,00 kn

ODLOMAK IZ KNJIGE:

Zovem se Sophie Kinsella i totalna sam šopingholičarka.

Nemojte me ni pitati koliko kartica imam u novčaniku, i koliko teško odoljevam porivu da ih neprestano koristim. Uz svaku od tih dragih kartica vezana je, naravno, sasvim neodoljiva ponuda. Na primjer, ako ti je račun veći od 50 funti dobiti ćeš BESPLATNO torbicu za spužvu!

Pa ako to nije dobar posao, onda što je ?!

I eto, premda sam ušla kupiti samo par hulahopki zatičem samu sebe kako popunjavam formular i tražim okolo neke sitnice ne bih li svoj račun nekako nagurala na 50 funti.

Što, nažalost, nikada nije naročito teško. Jedino što me (za kratko) zaustavi je onaj strašan dan u mjesecu kad se u mom sandučiću za poštu pojavi račun. Ako je istina da je tjedan dana u politici dugo vrijeme, onda je mjesec dana u šopingu čitava vječnost. Naime, sva odjeća koju tek trebam platiti već je iznošena, dosadila mi je i završila na zadnjoj polici u ormaru. I još očekuju da im za to platim?

Navikavanje na svaki novi (neopravdano visok) račun prolazi kroz nekoliko faza:

· Poricanje: Ovo je greška... To ne može biti moj račun.
· Gubitak pamćenja: Pa, možda sam ipak...?
· Bijes: Mrzim samu sebe. Kako sam mogla toliko potrošiti?
· Pomirenje: Barem sam osvojila gomilu bodova. Trebam samo smisliti kako da ih najbolje iskoristim... i što da kupim.

Iako se radi o zabranjenoj temi, priznajem da bolujem od neizlječivog PMS-a (Pre-Mastercard-Stres)