Ne patim više zbog ljubavi Lucía Etxebarría:
Ne patim više zbog ljubavi

Prevela sa španjolskoga Gordana Matić
ISBN: 978-953-7056-47-6
meki uvez s klapnama, 224 str.


Lucia Etxebarria pomiješala je psihoanalizu, psihologiju, filozofiju, sociologiju, književnost, postfeminističku kritiku, autobiografski diskurs s ovećom dozom humora kako bi poduzela osobnu i književnu ekspediciju u područje ljubavnih jada, što je naposlijetku rezultiralo knjigom za žene i muškarce, za lezbijke, homiće i heteroseksualce, za mlade i ne tako mlade... za sve one kojima je dosta patnje i jalovih jadikovki.

U njoj nam pripovijeda kako je prestala patiti zbog ljubavi i kako i ti to možeš.
Jer ti to zaslužuješ.

Knjiga koja će riješiti tvoje sentimentalne probleme... Barem djelomično.

 


Cijena: 140.00kn

"Godinama nižeš emocionalne cunamije zbog kojih ti je samopouzdanje dva stupnja ispod Kafkina? Ili si imao/imala samo jednu vezu koja je bila krcata usponima i padovima, svađama i pomirenjima pa si prisvojila/prisvojio onu poznatu Katulovu rečenicu koja kaže «ne mogu živjeti s tobom, a ni bez tebe»?

Možda je tome tako jer ne razlikuješ ljubav od posjedovanja, seks od ovisnosti, ucjenu od pažnje i nametanje od nježnosti.

To nije tvoja krivnja. Ako uzmeš u obzir ono čemu su te naučili roditelji, tome dodaš nekoliko kapi ženskog stereotipa o toleranciji, pasivnosti i podređenosti, komplementarnih muškoj aktivnosti, ovisnosti i dominaciji, mješavini dodaš prstohvat kulturalno određene slike o romantičnoj ljubavi i sve smiksaš u mikseru, moći ćeš bolje shvatiti zašto ljudi toliko i nepotrebno pate zbog ljubavi.