Peta avenija br. 1 Candace Bushnell:
Peta avenija br. 1

Prevela s engleskoga Leira Harabalja
ISBN: 978-953-7056-64-3
meki uvez s klapnama, 416 str.


Sve je počelo još sredinom 90-ih kolumnom koju je Candace Bushnell počela pisati u listu New York Observer. Kolumna je ubrzo prerasla u roman "Seks i grad" (1996.), a prema romanu uskoro je snimljena i istoimena televizijska serija. U međuvremenu je Bushnell objavila još nekoliko knjiga ("Četiri plavuše", "Prva plavuša", "Džungla u gradu"...) potvrđujući se kao spisateljica koja inteligentno promatra društvo koje promiče ne samo taštinu već i puku perverziju.

One Fifth Avenue iz naslova zapravo je lijepa Art Deco građevina u New Yorku na Manhattanu, koja za neke newyorčane predstavlja (ne)dostižni cilj i potvrdu životnog uspjeha.

Candice Bushnell svojim romanom uspostavlja svojevrsnu povijesnu vertikalu koja pokazuje kako stanovnike Manhattana nekad i danas povezuju slične strasti (opisane npr. u djelima Edith Wharton i F. Scott Fitzgeralda) jer u svakodnevnoj želji za moći i bogatstvom, društvenim priznanjem i uspješnim brakovima za neke je vrhunac sviti svoje gnijezdo ispod krova ove impozantne građevine.


Cijena: 150.00 kn

Iz strane kritike:

“Morate voljeti ovaj roman. Zaplet, tajne, virenje u svijet bogatih – sve su to sastojci za sočnu priču.”
New York Post

“Peta avenija br. 1 moderna je komedija običaja, ako hoćete i ogledan primjerak žanra. Razmišljanja o novcu, internetu, ulozi umjetnosti, usponu na društvenoj ljestvici i snobizmu promoviraju C. Bushnell u pronicljivu kroničarku modernog društva.... Osvježavajuć i totalno zabavan roman o moći novca, seksu i slavnima.”
USA Today