Noć, svjetla - priče Clemens Meyer:
Noć, svjetla - priče

Prevela s njemačkoga Latica Bilopavlović
ISBN: 978-953-7056-72-8
meki uvez s klapnama, 182 str.


Vlasnik psa stavlja sve na kocku, ulaže sav svoj novac na klađenje  ne bi li dobitkom uspio platiti operaciju, nakon slučajnog susreta mladić i djevojka, negdašnji ljubavnici, razgovaraju čitavu noć, ona sluti zajednički život, ali on zna da nema sretnog završetka...

Meyerovi junaci prepušteni su životu na milost i nemilost, apatridi i sanjari koji noću lutaju gradom nadajući se glavnom zgoditku, posrnuli tragači za srećom, noćne ptice ispunjene nemirom.

Stilski izbrušenim, jezgrovitim rečenicama, pripovijedajući o velikim iluzijama, čežnji i usamljenosti, pun nježnosti ali lišen sentimentalnosti, Meyer talentirano i precizno pogađa duh i ozračje našeg vremena.

 


Cijena: 130,00 kn

Iz strane kritike:

"Meyer piše svoje priče za sve koji se osjećaju usamljenima, koji osjećaju da život previše od njih zahtijeva ili da nepravedno s njima postupa. Priče s čijim likovima suosjećamo i zajedno s njima drhtimo. Briljantna, snažna knjiga."
Frankfurter Allgemeine Zeitung

"Rijetka su u njemačkoj književnosti djela koja se tako znalački i s toliko ljubavi bave likovima s takozvanoga društvenog ruba."
Welt am Sonntag

"O politici nikad nije riječ, pa ipak svaka Meyerova rečenica djeluje poput eksploziva u šupljinama političke retorike."
Die Zeit