Loša znanost Dr. Ben Goldacre:
Loša znanost

Preveo s engleskoga Marko Kovačić
ISBN: 978-953-7056-77-3
meki uvez s klapnama, 296 str.
“Dobra lekcija o tome kako treba s neprijateljima razuma punih praznih riječi i poluistina.”
The Economist

“Umrijet ćete od smijeha, a zatim ćete odbaciti sve one skupe zdrave namirnice u kantu za smeće.”
Observer, Knjiga godine

“Zbog puke surovosti, radosnog napada koji razara iluzije, usmjerenog na uvjerenja modernih srednjih staleža, koji sebi povlađuju na osnovi nikakva znanja, Loša je znanost nenadmašna.”
Observer, Knjige godine

“Njegova knjiga teži tome da nas pouči boljemu, u nadi da ćemo jednoga dana pisati manje gluposti.”
Daily Telegraph, Knjige godine

“Važna knjiga... kad biste trebali odabrati samo jednu publicističku knjigu za ovu godinu, ne biste pogriješili kad bi to bila ova.”
Daily Mail

“Veoma zabavno... prijeko potrebna početnica za svakoga tko je ikad osjetio nelagodu zbog hirovitih znanstvenih 'prekretnica', medicinskih uzbuna i članaka o tome kako 'studije pokazuju' – valjalo bi je uvrstiti u nastavni program.“
Time Out


Cijena: 179,00 kn

“U britanskom novinarstvu nema mnogo stopostotnih pozitivaca, no Ben Goldacre jedan je od njih. Strah i trepet autora površnih znanstvenih članaka, statističke nepismenosti i licitiranja u odnosima s javnošću. Goldacre tvrdi da je kanio napisati lagani uvod u znanstvenu metodu. Nije uspio. Očito kipi od bijesa prema reptilima koji dominiraju u javnoj raspravi o zdravstvu. Uzvratite, možete početi tako da pročitate ovu knjigu.”
Daily Telegraph

“Dva su razloga što svakako trebate pročitati ovu knjigu. Prvi je da uživate u sustavnom razotkrivanju besmislica koje nam serviraju nutricionisti, homeopati, kozmetičke tvrtke i farmaceutska industrija… Drugi je fascinantna rasprava o tome zašto se damo tako vući za nos. Uključite li u to i puku zabavnu dimenziju, dobit ćete jedno od temeljnih štiva godine.”
New Scientist

“Ovo je iz osnove dobra knjiga. Pretvara nerazumnost, neznanje i indolentnost u zabavu, ali to čini u sklopu ozbiljnog nastojanja da nas cijepi protiv njih. Rijetko su vrijedne ideje izložene tako jezgrovito i to tako popularnim i ugodnim stilom.”
TLS

“Nepropustivo... udarajući oko sebe, pjeneći se od posve opravdana gnjeva, Goldacre udara po šarlatanima i kenjatorima koji zlorabe znanost. Malo tko je pošteđen: propisno je isprašio proizvođače lijekova, samozvane nutricioniste i zaluđene istraživače.”
The Times, Knjige godine

“Sjajna knjiga koja demaskira medicinske besmislice.”
London Lite

“Od stručnjakā s dopisnim doktoratom do razotkrivanja homeopatskih mitova, Ben Goldacre pokazuje vam kako i bez znanstvene diplome možete sami otkriti ‘lošu znanost.’”
Independent, Knjige godine

 

PROČITAJ POGLAVLJE!