Služba, družba, prošnja, ljubav, brak Alice Munro:
Služba, družba, prošnja, ljubav, brak

Prevela s engleskoga Maja Šoljan
ISBN: 978-953-7056-80-3
meki uvez s klapnama, 280 str.


 

"Kad čitam priče Alice Munro, dovodim se u stanje tihe refleksije i razmišljam o vlastitom životu: o odlukama koje sam donio, stvarima koje jesam ili nisam napravio, o tome kakva sam osoba, o neizbježnosti smrti. Munro je jedna od one šačice pisaca – nekih živih, ali uglavnom pokojnih – na koje mislim kad kažem da je književnost moja religija. Dok god sam uronjen u priču Alice Munro, iskazujem nekom posve izmišljenom liku isto ono svečano poštovanje i tiho, ali duboko zanimanje koje iskazujem i samom sebi u svojim najsvjetlijim trenutcima kao ljudsko biće."
Jonathan Franzen

"Jedna od najvrsnijih predstavnica umijeća pripovijedanja … Njezine priče imaju intimnost obiteljskog fotoalbuma i organsku snagu pravog života."
New York Times

"Autorica za pamćenje… Širina priča Alice Munro i njezin dar da nas iznenadi istinom o nama samima prelazi nacionalne granice."
Los Angeles Times Book Review


Cijena: 149.00 kn

 

 

"Neke priče mogu potpuno promijeniti život. Više od 30 godina Alice Munro stvara brojne priče upravo takve kvalitete … Ovo je knjiga puna iznenađenja, prožeta mudrošću koja kaže da se, poput svih eliksira, ljubav sastoji od jednakih dijelova vode i vatre."
Wall Street Journal

"Rendgenski pogled gotovo kao u Čehova … Shvatit ćemo kako nas njezine priče obuzimaju i prenose u neki drugi svijet tek kad pročitamo jednu: ponovno se vratiti u onaj stvarni isto je kao izići iz auta koji se kreće."
Newsweek

"Izvanserijski… Čak i manje priče zavode, manipuliraju, iznenađuju i zapanjuju. Očekujte i veličanstvenu širinu njezina duhovnog vidokruga i pomnu usmjerenost na sitne minute što otkucavaju običan život, očekujte da će samo vrijeme postati organsko, gotovo opipljivo."
San Francisco Chronicle

"Besprijekorno i bez premca… Zbirka puna književnih dragulja… Kad treba pokazati krhkost života i nepredvidljivost ljubavi i zabranjenih želja, Munro je klasa za sebe. Njezine sveobuhvatne priče podsjećaju na novele Tolstoja i Henryja Jamesa. Kao i njihove, i njezine su pripovijetke široka zamaha, duhovite i nabijene događajima i kontekstualiziranim detaljima, a razrađeni zapleti i slojeviti likovi naglašavaju neukrotivu složenost ljudske prirode."
Houston Chronicle

"Veličanstvena zbirka… Munro pripada vrhunskim graditeljima pripovijedaka. Kad pročitamo njezine priče i pogledamo ih s udaljenosti, izgledaju kao život sam." 
Vogue

"U djelima Alice Munro događaju se drame, ruše se unaprijed stvoreni zaključci,  množe se iznenađenja, događaji nas zapanjuju, a ispod naizgled uglađene površine naziru se strašni zločini, skriveni seksualni skandali i sablažnjive glasine."
Guardian