Vernon Suboteks I Virginie Despentes:
Vernon Suboteks I

Prevela s francuskoga: Ita Kovač
Format: 14x22 cm
Meki uvez s klapnama 264 str.
ISBN: 978-953-332-044-1
Cijena: 139.00knVernon Suboteks ostarjeli je DJ koji se baš i nije prilagodio promjenama na tržištu: trgovinu pločama morao je zatvoriti zbog pada prodaje, preostalu robu nudi putem interneta, ali zapravo nema od čega živjeti. Preostao mu je samo jedan pravi prijatelj, karizmatični Alex Bleach, poznati pjevač kojem se uvijek može obratiti kad mu ponestane love. Nažalost, posljednja osoba koja mu pomaže platiti račune umire od predoziranja pa Vernon ostaje bez ikakvih prihoda. Uskoro je izbačen iz svog unajmljenoga stana s tek jednom torbom u kojoj je sadržan sav njegov život.

Vernon Suboteks veličanstvena je freska sadašnjice. Nismo sumnjali u to da ga Despentes može napisati, ali nitko nije očekivao da će to učiniti s toliko otmjenosti.
Frédéric Beigbeder, Le Figaro

Despentes je najbolja kad opisuje bivše pornografske zvijezde, transseksualce, kvartovske njuške, zavidnu vulgarnost filmskih i televizijskih ljudi.
Libération

Slikarsko platno generacija i priča o izgubljenom svijetu vinila – ovaj roman raznosi nevjerojatnom narativnom strukturom i iznimnom fluidnošću pripovijednja.
Lire

Ultraprecizan roman, napet, gust, u formi punokrvnoga krimića. Nevjerojatna kartografija suvremenoga francuskog društva.
Les Inrockuptibles

"Svojom generacijom nisam razočarana, već rastužena. Uhvaćeni smo kao zečevi pred svjetlima automobila. Bespomoćni smo. Poput kule od pijeska, sve se raspalo bez da smo bili u mogućnosti to analizirati. Bili smo vatra od slame."
Virginie Despentes