Julius Winsome Gerard Donovan:
Julius Winsome

Preveo s engleskoga Marko Kovačić
ISBN: 978-953-7056-99-5
meki uvez s klapnama, 180 str.


Julius Winsome živi u kolibi smještenoj u dubokoj, divljoj šumi u državi Maine, na samoj američko-kanadskoj granici. Okružen velikom knjižnicom koju je naslijedio od pokojna oca i nedirnutom prirodom, skromno podnosi surovost osamljeničkog života. Jedini drug u dobrovoljnom pustinjaštvu njegov je pas Hobbes.

Jednog poslijepodneva, kada ledeni vjetar već navještava dugotrajnu zimu, Julius pronalazi ustrijeljena Hobbsa. Pod svaku cijenu pokušava ga spasiti no prostrijelna je rana prekobna i pas ugiba.

Istovremeno shvaća da Hobbsa nije slučajno ustrijelio metak nepoznata lovca. Obuzet zlokobnim jadom, potresen i očajan, taj tihi čovjek, zaljubljenik u jezik, mir i divljinu, kreće u potragu za ubojicom.      

 

Cijena: 120,00 kn

Iz strane kritike:

"Neizmjerno rezonantno, mudro i lijepo istraživanje boli i samoće te bezdanog naslijeđa nasilja."
Diana Evans, Financial Times

"Majstorski, dirljivo i zastrašujuće."
Scotland on Sunday

"Donovan osobito vješto dodiruje golu srž boli i gubitka. Pamtljiva je to priča koja se ističe majstorskom prozom, zanimljivo osebujnom osjećajnošću te nečim teže odredivim, a prisutnim u mnogim velikim umjetničkim djelima: nekim dostojanstvom. Takve su knjige rjeđe nego što nas izdavačke kampanje nastoje uvjeriti."
Michael Faber, Guardian

"Priča čiji vas magnetizam uvlači u sebe svakom okrenutom stanicom sve više."
Irish Independent

"Krajnje lijepo i zarazno... Raspredanje tragedije o nasilju i brutalnosti samoće."
Simon Willis, Literary Review

"Julius Winsome baca snažno svjetlo na jednu sudbinu koja tone u sve veći mrak... Tekst je to oštar poput britve. Precizan i opasan."   
Daniel Haas, Spiegel Online

"… ideja romana nikoga ne može ostaviti hladnim. Pročitajte ovu knjigu i raspravljajte o njoj s drugima. Pritom budite oprezni: interpretacija Vaših sugovornika otkrit će Vam sve dubine njihove duše, kao što i način na koji ćete je Vi interpretirati otkriva sve ono što se treba znati o Vama."
Nicole Lindgens, BuchMark