Ja sam s tobom – Brigittina priča Melania G. Mazzucco:
Ja sam s tobom – Brigittina priča

Format: 13x20 cm
Prijevod s talijanskog: Ana Badurina
Urednik: Neven Vulić
Naslovnica: Dejan Dragosavac Ruta
Meki uvez s klapnama, 264 str.
ISBN: 978-953-332-092-2
Cijena: 139,00 kn

Ilegalna migrantica iz Konga, Brigitte Zébé, dolazi u Rim. Nekoliko dana luta kolodvorom Termini, ne zna u kojoj je zemlji, ne može se sporazumjeti jer ne govori jezik i kopa po smeću da bi se prehranila. Dobronamjerni neznanac upućuje je u Astalli, centar za pomoć migrantima, i pruža joj priliku za novi početak. Kad slučajno upozna spisateljicu Melaniju, Brigitte joj postupno ispripovijeda svoju priču.
Istinit i dramatičan, ovaj dokumentarni roman isprepliće surovu afričku stvarnost s onom rimskom, gdje kroz Brigittinu sudbinu upoznajemo useljeničku svakodnevicu – način na koji Talijani i Europljani doživljavaju migrante.

Sve što se događa Brigitte posljedica je izbora. Zato njezina priča snažnije odjekuje. Zlo nije sudbina, zlo je izbor. Pogledati izbjeglici u oči ili ostati ravnodušan također je izbor.

Iz intervjua za Messaggero di sant'Antonio

Iz medija

Na vrhuncu svog iznimnog talenta, Mazzucco piše moćan portret gdje se suočava s najvećim izazovom današnje Europe: izbjeglicama koji s južnog dijela svijeta dolaze na ove obale.
Internazionale

Jedan od rijetkih, dragocjenih romana koji mogu promijeniti čitateljev pogled zahvaljujući riječima koje mu u grudi kao dar stavljaju dobro srce umjesto kamenoga srca.
Benedetta Tobagi

Novi roman Melanije Mazzucco točka je s koje nema povratka. Tako je, točka s koje se ne možemo vratiti u sebe. Nitko od nas neće biti isti nakon što ga pročita, obećavam vam to.
L’Espresso

Dobrodošle su knjige poput ove koje nas prisiljavaju da izvučemo glavu iz pijeska i pogledamo u oči nama naizgled daleku zbilju za koju smo svi pozvani odgovarati.
Mangialibri

Putovanje u kojem spisateljica na kocku stavlja sebe kao ljudsko biće, a ne samo kao pripovjedačicu, kako bi nam omogućila da što više prodremo u migrantsku stvarnost i u njihovu mogućnost da se ponovno rode.
Ansa.it