Nada Rocco: Moje sirove strasti

17,12 € 13,67 €

„Moje sirove strasti”, nova kuharica poznate glumice Nade Rocco progovara o njenom putu prema zdravoj hrani, dugogodišnjem proučavanju knjiga o sirovoj prehrani i prihvaćanju ideje žive, netretirane hrane s kojom se prije puno godina susrela. Otkriće blagotvorno djelovanja sirove hrane na naše fizičko i psihičko zdravlje označava snažan zaokret i u Nadinom privatnom životu, te upravo zato ona želi svoje tajne podijeliti s nama. Premda se ova knjiga naziva „kuharicom”, u njoj se ništa termički ne obrađuje. Ona zapravo govori o pripremi hrane kao takve - sirove, netaknute i pune prirodnih enzima, onako kakvom i treba biti, jer joj životna vrijednost još nije „upropaštena grijanjem, sušenjem, kuhanjem, konzerviranjem i pročišćavanjem.” Autorica dodaje kako se nada kako će doći dan „kad će naš svijet prepoznati tu jednostavnu činjenicu.” Ono što je najbolje od svega, osim očiglednih nutricionističkih i zdravstvenih prednosti ovakve prehrane, ona je i iznimno ukusna. Tako se u ovoj sirovojedskoj kuharici skrivaju raznoliki recepti – od sokova, kašica, doručaka, salata i preljeva, juha, jela od povrća, slastica i torta do prirodne kozmetike (koja je naravno jestiva).

Za izvrstan dizajn ove knjige odgovoran je Superstudio29, tj. naše drage dizajnerice Ira Payer i Iva Hrvatin.

„U Mojim sirovim strastima riječ je o jednoj vrsti zavođenja. Ali kakvog? Više nije nikakva tajna da zdrava prehrana može bitno utjecati na naš život i da je pažljivo odabrana i pripremljena sirova hrana itekako slasna i ukusna. No ono što nas sputava da joj se posvetimo i iz svog jelovnika izbacimo hrpu štetnih sastojaka i tradicionalnih pripravaka je strah da ćemo se odreći užitka. E, pa nije tako. Dapače, novu ćemo hranu zavoljeti još više kad se počnemo osjećati bolje, kad se riješimo loših i nametnutih navika i kad shvatimo da i u sirovoj hrani možemo, kao ja, strasno uživati.”

Broj stranica 112
ISBN 978-953-332-020-5
Uvez tvrdi uvez

Nada Rocco: Rođena sam u Zagrebu, 15. rujna jedne davne godine (više se i ne sjećam koje), od oca Veljka, novinara i ribolovca, i majke Nade, dramske umjetnice. Tako je moj životni put bio već unaprijed jasno zacrtan. Od majke sam naslijedila ljubav prema kazalištu, a od oca ribičko strpljenje i ljubav prema prirodi i zdravom načinu života. Kad god zatvorim oči, preda mnom je božanska slika Velebita, planine koja me naučila kako je sve ono pravo što možete naći upravo u netaknutoj prirodi  i za naše zdravlje i za našu dušu. Na tom mjestu kojem se svake godine ponovo vraćam (zbog šumskih plodova i bilja, čistog zraka, izvorske vode i tišine) prvi sam put došla u dodir s literaturom o sirovoj prehrani i njenim dobrobitima. Eto, samo sam vam htjela ispričati kako je sve počelo.