Izbornik
Naslovnica
Proza
Sva proza
Noviteti
Bestseleri
Domaći autori
Nagrađivani autori
Preporuke urednika
Publicistika
Sva publicistika
Noviteti
Bestseleri
Domaći autori
Nagrađivani autori
Preporuke urednika
Autori
Događanja
O nama
Prijava / registracija
Favoriti
Valuta
EUR (€)
USD ($)
GBP (£)
CHF (Fr)
Promijeni
Knjige
Publicistika
Kako prožvakati dan
Tamara Jadrejčić:
Kako prožvakati dan
18,45 €
16,61 €
Najniža cijena u posljednjih 30 dana:
16,59 €
125,00 kn
Sadržaj
Gastro-knjiga Tamare Jadrejčić “Kako prožvakati dan” sadrži maštovite recepte s kojima je autorica emocionalno povezana, no to je puno više od obične kuharice! Autorica kroz kuhanje i hranu priča priču o životu, o dragim ljudima, o jedinstvenom i neponovljivom gastronomskom sazrijevanju koje većina nas prolazi i o svemu onome što nečiju kuhinju čini baš takvom kakva jest.
“Moje gastronomsko sazrijevanje jedinstveno je i neponovljivo. Kao i vaše, uostalom. Svi počinjemo promatrajući majku ili baku i pomažući im. Poslije, od savjeta braće i sestara, susjeda i prijateljica, iskustava iz restorana, članaka i knjiga, prelazimo u fazu isprobavanja. Nakon nekoliko godina, katkad i desetljeća, osobnih pokušaja, miris koji se osjeća u našem stanu, namirnice u hladnjaku i ostavi, vrsta i broj tavica i lonaca, pa i stolnjaci i tanjuri, sastavni je dio onoga što napokon možemo nazvati moja kuhinja. Moj prvi svjesni susret s kuhinjom bilo je — sočivo! Tako je mama, vegetarijanka i makrobiotičarka, nazivala ono što se uvijek kuhalo u pištećem ekspres-loncu. Žitarice i mahunarke. Nedjeljom smo mi ostali članovi obitelji, tada još neopredijeljeni izjelice, dobivali pečenu kokoš s krumpirima. No u taj su prilično monotoni svijet poput meteorita znale uletjeti susjedine princez-krafne, didine srdele, tetina mesna štruca, pa čak i fuži s tartufima. Bili su to prvi gastroarhetipovi utisnuti u moje osjetilne pupoljke.
(...) U ovoj knjižici “samopomoći” sakupila sam razmišljanja na teme koje su mi najbliskije, te ih nadopunila tekstovima napisanim proteklih godina i označenih crvenom bojom. U njoj su spomenuti moji kuharski uspjesi i strahovi, moje najdraže (kućne) izjelice, prijatelji, hrana iz knjiga i filmova, iskustva s putovanja, koja me uvijek potiču da se pitam o svojim predrasudama i ispravnosti svojih odluka. Uz svako poglavlje je predstavljen recept za koji sam posebno vezana. Nadam se da će vam knjiga biti zanimljiva, te da ćete zaželjeti nešto fino skuhati!“
O knjizi
Broj stranica
252
Datum izdanja
2021.
ISBN
978‒953‒332‒130‒1
O autoru
Tamara Jadrejčić
rođena je u Bujama. Nakon završenog studija komparativne književnosti i talijanistike na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu počinje raditi kao novinarka u
Vjesniku
. Godine 1992. odlazi u Rim, radi na talijanskoj televiziji i radiju te kao prevoditeljica. Sa suprugom i dvoje male djece 2004. odlazi u New York. U Nakladi OceanMore 2008. je objavila zapaženu zbirku priča
Zarobljenici rata
.
Surađuje s
Jutarnjim listom
i
Globusom
te počinje pisati tekstove o hrani za Coolinariku, Mercator, Corriere Cucina. U međuvremenu putuje, ali uglavnom kuha i podgrijava.
Pogledaj sve naslove autora
Tamara Jadrejčić
»
Pročitaj poglavlje
Kako prožvakati dan
Dodaj u košaricu