-20%

Candace Bushnell: Prva plavuša

112,00 kn 140,00 kn

Janey Wilcox (prva plavuša iz knjige Četiri plavuše), prelijepa manekenka za rublje Victoria's Secret, pokušava uspjeti na društvenoj ljestvici prezahtjevnoga njujorškoga visokog društva. Jedini način da stekne status i bogatstvo ipak je - naći bogatog i moćnog muža. Kada se i to ostvari, otkriva da njezine ambicije nisu nimalo iscrpljene, da je njezin izgled još uvijek kapital kojim može dobro trgovati i Janey ide dalje...

Iz medija:

 "Za razliku od Sexa i gradaPrva plavuša je iznimna društvena satira, puna ogorčenosti i onog posprdnog osmijeha kojeg smo svi, barem jednom, nekom u životu uputili. Osmijeh je to koji govori: "Žao nam je, niste vi krivi...". 

Matko VladanovićStudenetNet

"Nakon što je serija Seks i grad otišla svojim vlastitim, Bushnell je dokazala da je još uvijek kraljica u promatranju društva koje promiče ne samo taštinu već i puku perverziju. Ako je i njena proza poput koktela kojega pije, ružičastog Cosmopolitana, u njemu još uvijek ima podosta votke." 

The New York Times

"To je svijet nepatvorene gorčine, osvete, pohlepe i zlobe... Bushnell je uspjela pokazati - jer donosi ono za čim je publika oduvijek žudjela, od Molièrea, preko Wildea do Dinastije i tjednih časopisa o poznatima - glupost i slabost bogatih i moćnih." 

The Observer

"Prva Plavuša C. Bushnell jest rijektost: prvoklasni roman kojega možete kupiti u supermarketu i kojemu ćete otkriti sruštvenu satiru od vremena J. Austin." 

Matt Thorne

"Prikaz makijavelističkih makinacija u ovoj studiji o gubitku svih iluzija sjajan je." 

The Independent

Prijevod Anka Katušić Balen i Anđa Matić
Broj stranica 450
ISBN 953-7056-23-6
Uvez meki uvez s klapnama

Candace Bushnell rođena je 1959. u Glastonburyju, gradiću u Connecticutu. Kao osamnaestogodišnjakinja odlazi studirati u New York, gdje započinje i novinarsku karijeru. Nakon što su kolumne iz New York Observera prerasle u knjigu "Seks i grad" (1996.), prema čijem je predlošku snimljena istoimena kultna serija, njen uspjeh postaje planetaran. C. Bushnell autorica je još knjige priča "Četiri plavuše" (2002.) i romana "Prva plavuša" (2004.), "Džungla u gradu" (2005) i "Peta avenija br. 1" (2008). "Dnevnici Carrie Bradshaw" njezin je posljednji roman, objavljen 2010. godine.

Prijava na newsletter