-20%

Delphine de Vigan: Prema istinitoj priči

111,00 kn 139,00 kn

Tajanstvena L. utjelovljuje sve ono čemu se Delphine oduvijek divila – elegantna je, ženstvena i sofisticirana te ima nevjerojatnu sposobnost pronalaženja pravih riječi u pravom trenutku. Delphine je susreće u trenutku postizanja iznimna uspjeha netom objavljenim romanom, no posve je iscrpljena od pisanja, čitatelja i ogromna zanimanja medija. Zbog svega je u kreativnoj blokadi, više jednostavno ne može napisati ni riječi. L. intuitivno osjeća Delphininu ranjivost i bez žurbe, ali posve sigurno, zauzima povlašteno mjesto u njezinu privatnom životu. Kako im se životi sve više i više isprepliću, ova priča o prijateljstvu ubrzano se uozbiljuje i pokazuje zloslutne znakove toksičnosti. Delphine de Vigan iznimno vješto hoda po tankoj liniji između stvarnosti i fikcije te pruža pronicavu i moćnu dijagnozu epohe opsjednute Istinitim. Prema istinitoj priči, višestruko nagrađeni bestseler s odlikama psihološkog trilera, predložak je istoimenu filmu iz 2017. godine. U glavnim su ulogama Emmanuelle Seigner i Eva Green, a režirao ga je Roman Polanski.

 

Iz medija:

 

“Predivan književni trompe l'oeil, roman o identitetu i pisanju, stvarnosti i fantaziji. Mračan je, pametan, neodoljiv i iznimno francuski.“ 

The Observer

 

“…djelo beskonačne emotivne moći.“

Lire

 

“Posve briljantno.“

The Spectator

 

“Napeti roman koji nam pokazuje kakvu moć posjeduju knjige.“

Süddeutsche Zeitung

 

“Jedan nadasve napeti krimić i izvanredan roman o prijateljstvu… Autorica se virtuozno poigrava motivom dvojnika.“

Deutsche Welle

Prijevod Vlatka Valentić
Jezik izvornika Francuski
Broj stranica 256
Datum izdanja 2018.
ISBN 978-953-332-079-3
Uvez meki uvez
Dimenzije 14x22 cm

Delphine de Vigan (1966.) u svom prvom romanu Jours sans faim  (Dani bez gladi, 2001.) opisuje vlastito  iskustvo borbe s anoreksijom. 2007. objavljuje No et moi (No i ja), roman koji ju je  vinuo na top-ljestvice najprodavanijih knjiga (pola milijuna primjeraka), za koji godinu dana poslije dobiva i Nagradu knjižara (glasuju sve frankofonske zemlje). Nominiran je i za Goncourtovu  nagradu, kao i sljedeći njezin roman Les Heures souterraines (Podzemni sati) 2009. godine. 2011. romanom Ništa se ne opire noći De Vigan postaje zvijezda francuske književne jeseni, više od godinu dana nalazi se na ljestvicama najprodavanijih knjiga, osvaja nagradu knjižarskog lanca FNAC, Nagradu Francuske televizije za najbolji roman i Grand prix časopisa Elle za najbolji roman godine. Djela su joj prevedena na 27 jezika.

Prijava na newsletter