-20%

Candace Bushnell: 4 plavuše

112,00 kn 140,00 kn

Oštroumno seciranje newyorškog mondenog života započeto u knjizi "Seks i grad" nastavlja se i u "Četiri plavuše". Knjiga je sastavljena od četiri priče no sve su povezane omiljenim autoričinim modelom nezadovoljne tridesetogodišnjakinje u potrazi za srećom. Novac, slava i moć na prvi su pogled jedine kategorije koje zanimaju njene junakinje, ali i kad sve to steknu, Janey, Winnie, Cecelia i autoričin alter ego (Carrie Bradshaw) susreću se s pitanjima za koja je puno teže naći odgovore... Izvjesno je samo jedno: ljubav je mrtva, živio cinizam!

Iz medija:

"Čaroban trik ove zavodljive knjige jest to što su njene junakinje plavuše, mlade, prekrasne, vitke, bogate i uspješne, a vama je ipak drago što niste jedna od njih."
Evening Standard
    
"To je snažna i dobro napisana knjiga koja vas povremeno natjera da zadrhtite jer ste se prepoznali."
The Guardian
    
"Nemilosrdna satiričnost, zajedljivost, pronicljivost i britkost Candace Bushnell isprepleteni su s razumijevanjem univerzalnog ljudskog straha..."
Publishers Weekly

"Iz oštrog pera koje je napisalo Seks i grad pristižu nam Četiri plavuše, niz veselih vinjeta o čestitim ženama manhattanskim ugušenima u novcu, zaprašenima kokainom i ogrnutima u Pradu."

Out Magazine

Prijevod Duška Gerić Koren
Broj stranica 344
ISBN 953-7056-00-7
Uvez meki uvez

Candace Bushnell rođena je 1959. u Glastonburyju, gradiću u Connecticutu. Kao osamnaestogodišnjakinja odlazi studirati u New York, gdje započinje i novinarsku karijeru. Nakon što su kolumne iz New York Observera prerasle u knjigu Seks i grad (1996.), prema čijem je predlošku snimljena istoimena kultna serija, njen uspjeh postaje planetaran. C. Bushnell autorica je još knjige priča Četiri plavuše (2002.) i romana Prva plavuša (2004.), Džungla u gradu (2005) i Peta avenija br. 1 (2008). Dnevnici Carrie Bradshaw njezin je posljednji roman, objavljen 2010. godine.

Prijava na newsletter