-20%

Corinne Maier: Dobar dan, lijenosti (o umijeću i potrebi zabušavanja na poslu)

71,00 kn 89,00 kn

"Dobar dan, lijenosti odjeknula je među francuskom birokracijom otprilike kao Komunistički manifest u svoje doba među lumpenproletarijatom napokon je netko napisao nešto za normalne ljude koji smatraju da je rad dosadna i naporna pojava koju valja izbjegavati..."
Marta Štos, Jutarnji list

"... iako na prvi pogled poput humorističnoga štiva, Dobar dan, lijenosti prilično je subverzivna. Glavna je teza C. Maier kako ne samo da možeš biti lijenčina i izvući se, nego će upravo takav odnos prema poslu pridonijeti tvojem usponu na hijerarhijskoj ljestvici..."
Iris Kuvačić, Banka

"Dobar dan, lijenosti postal je događaj jeseni u knjižaram širom Francuske. Taj pamflet, duhovit i lagan za čitanje, demoralizirao je francuske zaposlenike."
Liberation

"Corine Maier, autorica Dobar dan, lijenosti, vrste zabušatskoga manifesta, preko noći je postala antikulturalna junakinja ohrabrujući zaposlenike diljem zemlje da usvoje njezinu strategiju "aktivnog neangažmana"
The New York

Prijevod Ljiljana Ješić i Marina Jelinek
Broj stranica 128
ISBN 953-7056-22-8
Uvez meki uvez s klapnama

Corinne Maier psihoanalitičarka je i ekonomistica, ali i autorica nekoliko publicističkih djela ("Laca san peine", 2002., "Casanova ou la loi du desir", 2002., "Le General de Gauelle a la lumiere de Jacques Lacan", 2001. itd.). Zaposlena je u Odjelu istraživanja i razvoja u državnoj tvrtki za proizvodnju i distribuciju električne energije. Kada je objavila Dobar dan, lijenosti ili O umijeću i potrebi zabušavanja na poslu, nije ni sanjala da će izazvati mnoštvo najkontraverznijih reakcija javnosti. Mnogi su je optužili da "pljuje u tanjur iz kojega jede", uprava njezine vlastite tvrtke pokrenula je disciplinski postupak protiv nje, a sindikati su je uzeli u zaštitu. Sve je to doprinijelo da Dobar dan, lijenosti zauzme vrh na ljestvici najprodavanijih knjiga u Francuskoj i postane temom svih svjetskih medija.

Prijava na newsletter