Michel Bussi: KOD 612 - Tko je ubio Malog princa

18,58 € 16,72 € 139,99 kn 125,98 kn

Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 16,72 € 125,98 kn
Roman s ključem, potraga za blagom, uzbudljiva književna istraga, roman Kod 612 – Tko je ubio Malog princa posveta je Antoineu Saint-Exupéryju i njegovu Malom princu. Neobična i fascinantna pripovijest o Malom princu, od prvog izdanja 1943. u New Yorku do danas, najprevođenija je knjiga na svijetu nakon Biblije, a Michel Bussi u svojoj zaigranoj i uzbudljivoj književnoj avanturi vraća se na izvore koji su nadahnuli Saint-Exupéryja za stvaranje svoga književnog dvojnika. Pitanje tko je ubio Malog princa početak je jedinstvene istrage u kojoj će se na nevjerojatne načine ispreplesti život Malog princa i njegova tvorca, autora čija je smrt 1944., samo nekoliko mjeseci nakon objavljivanja knjige, i dalje obavijena misterijem. Michel Bussi svoje je istraživanje života i djela Saint-Exupéryja vješto pretočio u roman prepun zanimljivih anegdota, opisa stvarnih događaja i skrivenih citata iz brojnih Saint-Exupéryjevih romana, uklopljenih u napetu priču za sve uzraste. 
 
Iz medija:
 
 „Krimić koji se do zadnje stranice ne ispušta iz ruku, poetična pripovijest prepuna obrata.“
Le Parisien
 
„Erudicija Michela Bussija zadivljuje. Njegova istraga o Malom princu pokazuje svu raskoš te iznimne knjige i otkriva dosad manje poznate dijelove života njezina autora.“
Le Figaro Littéraire 
 
„Roman zbog kojega ćemo se i sami poželjeti upustiti u vlastitu istragu.”
Nice Matin
 
„Nezaobilazna knjiga za sve ljubitelje Malog princa i njegova autora.“
Le Point 

 

Prijevod Tonka Baričević
Jezik izvornika Francuski
Broj stranica 216
Datum izdanja 2022.
ISBN 978-953-332-142-4
Uvez meki uvez s klapnama
Michel Bussi dugo je radio kao profesor geografije na Sveučilištu u Rouenu. Proslavio se kao autor kriminalističkih romana, a danas slovi kao jedan od najčitanijih i najprevođenijih francuskih autora. Njegovi su romani osvojili brojne nagrade, prevedeni na više od četrdeset jezika i adaptirani za film i televizijske serije.