-20%

Vedrana Rudan: Muškarac u grlu

79,00 kn 99,00 kn

Tema novog romana je život četrdesetšestogodišnje Ksenija koju mladi ljubavnik zavodi u novogodišnjoj noći. Dok su intimni, junakinja u mislima razgovara sa svojim bivšim suprugom. O čemu razmišljaju žene za vrijeme seksa? Vedrana Rudan napravila je anketu među svojim prijateljima. SVI su muškarci rekli da žene za vrijeme seksa misle o njima, SVE su žene rekle da im partner za to vrijeme nije na kraj pameti. Ima toliko zanimljivijih tema: kupnja cipela, odlazak na kavu sa novim kolegom, zamišljanje kolege na mjestu partnera, objašnjavanje teti u vrtiću da je mali Jure maloj Kati slučajno slomio ruku, kako platiti karticu i dugove, kad će završiti ovaj davež... A što se Kseniji mota po glavi? Sve ćete saznati ako skočite u obližnju knjižaru ili naručite knjigu direktno od nas.

Jebene glupače, to su žene. I ja sam jebena glupača. Jesam li se borila za tebe, a znala sam koliko mi značiš? Nisam. Pustila sam te niz vodu a da nisam digla glas. Ne kažem da bi te dernjava vratila u krilo moje, ali nikad ne znaš hoćeš li u ratu pobijediti ako u rat ne kreneš. Glumila sam ledenu kraljicu umjesto da se ponašam poput divlje mačke. Da sam prestrašila trudnu ženku, možda bi otišla na abortus? Da li bih mogla biti sretna s tobom dok bi iznad naših glava lelujao raskomadani fetus?

Ti znaš da ja abortus držim ubojstvom u nužnoj obrani. Sve što može postati čovjekom po meni je čovjek. Jebe mi se za teorije kad je ono što nosimo u trbuhu skupina “nečega”, a kad to “nešto” postaje “osoba”. Da ti pravo kažem, ja i ne znam što je “osoba”, a ne znam ni što je “sreća”.

Što je sreća?

“Nije mi teško pisati. Pisanje i čitanje su za mene, otkako znam za sebe, jedine strasti koje me obuzimaju istim žarom kako su to činile kad sam imala šest godina. Sve ostalo... Mutno se sjećam da su me nekad davno privlačili muškarci, ali pojma nemam zašto.” 
Vedrana Rudan

Broj stranica 152
ISBN 978-953-332-042-7
Uvez meki uvez s klapnama
Dimenzije 13x20,5 cm

Vedrana Rudan rođena je u Opatiji 1949. godine. Muškarac u grlu njezina je dvanaesta knjiga. Proslavila se romanom Uho, grlo, nož (2002.) koji je do danas preveden na sedam jezika i dramatiziran na pozornicama u Hrvatskoj, Srbiji, Mađarskoj i Poljskoj, gdje igra već jedanaest godina. Roman Dabogda te majka rodila preveden je na makedonski, talijanski i poljski, krajem godine objavljen je u Americi, a predstava je u Hrvatskoj dobila nekoliko kazališnih nagrada. Muškarac u grlu u Sloveniji se već adaptira za kazalište. Predstavu će režirati poznati slovenski režiser Mare Bulc. Vedrana Rudan autorica je jednog od najčitanijih blogova na hrvatskom jeziku Kako umrijeti bez stresa, koji je pogledan preko 10 milijuna puta. Živi u Rijeci sa suprugom i mačkom.

Prijava na newsletter