-20%

Virginie Despentes : Vernon Suboteks 3

119,00 kn 149,00 kn

Krajem drugog dijela Vernon Suboteks odlučio je živjeti izvan Pariza, gdje je i dalje okrenut isključivo onome što ga ispunjava – potajice pušta glazbu na intimnim okupljanjima, takozvanim konvergencijama – a njegova vjerna družba brine o svemu ostalom. Sve više sudionika smatra ga svojevrsnim guruom jer svojim opojnim setovima uspijeva začarati cijeli podij. Glas o njegovim vrhunskim rave partijima, na koje se ulazi samo osobnom preporukom, proširio se čak i do glavnoga grada. Legenda o DJ-u Vernonu Suboteksu raste, no partijanerska idila uskoro se slama. Novost o Vernonovu mogućem nasljedstvu unosi nepovjerenje i ljubomoru, a francuska se prijestolnica, kao i sama država, naglo mijenja: teroristički napadi izvršeni u petak, 13. studenoga 2015., šokiraju Francuze i utječu na svaku pojedinu sudbinu u družini.

Završni dio trilogije o šarmantnom DJ-u precizna je kronika našeg vremena i eksplozivni oproštaj od već amblematske književne figure. Virginie Despentes, nadarena i suosjećajna pripovjedačica, majstorski zaokružuje život Vernona Suboteksa – priču koja joj je donijela hvalospjeve svjetske kritike. Ova trilogija samo je u Francuskoj dosad prodana u više od milijun primjeraka, a prevodi se na preko dvadeset jezika.

 

Iz medija:

 

“Tri inteligentna toma koji izazivaju ovisnost. Zafrkancija, pripovijedna tankoćutnost i sraz jezičnih razina prepliću se i čine Vernona neodoljivim.“ 

Le Monde des livres

 

“Malo je reći kako ovih 800 stranica obilježava književnu povijest. Zbogom, Vernone.“

Les Echos

 

“Izazovna i sofisticirana, ova uzbudljiva i smiona pikareska govori o Francuskoj, ali i o svima nama: koliko glasno vičemo, koliko jako nas boli. Ovo je priča o sada.“

Irish Times

 

“Posljednji nastavak trilogije još je eksplozivniji od prethodnih.“

Les Inrockuptibles

 

“Književni spomenik.“ 

Neue Zürcher Zeitung

Prijevod Ita Kovač
Jezik izvornika Francuski
Naslov izvornika 2018.
Broj stranica 272
ISBN 978-953-332-082-3
Uvez meki uvez s klapnama
Dimenzije 14x22 cm

Virginie Despentes (1969.) nagrađivana je spisateljica i redateljica, ugledna francuska feministkinja i kritičarka kulture. Surežirala je filmske adaptacije svojih romana, kontroverznog Baise-Moi i Bye Bye Blondie, a napisala je i scenarij za filmsku adaptaciju vlastita višestruko nagrađenog romana Les Jolies Choses, u kojem glumi Marion Cotillard. U nizu dodijeljenih književnih nagrada ističu se prestižna Nagrada Renaudot 2010. za roman Apocalypse bébé, ali i četiri nagrade koje je 2015. osvojio prvi dio romaneskne trilogije Vernon Suboteks: Nagrada Anaïs-Nin, Nagrada Landerneau, Nagrada Roman-News i Nagrada La Coupole. Od 2016. godine članica je Akademije Goncourt.

Prijava na newsletter