-20%

Candace Bushnell: Peta avenija br. 1

120,00 kn 150,00 kn

Sve je počelo još sredinom 90-ih kolumnom koju je Candace Bushnell počela pisati u listu New York Observer. Kolumna je ubrzo prerasla u roman "Seks i grad" (1996.), a prema romanu uskoro je snimljena i istoimena televizijska serija. U međuvremenu je Bushnell objavila još nekoliko knjiga ("Četiri plavuše", "Prva plavuša", "Džungla u gradu"...) potvrđujući se kao spisateljica koja inteligentno promatra društvo koje promiče ne samo taštinu već i puku perverziju. One Fifth Avenue iz naslova zapravo je lijepa Art Deco građevina u New Yorku na Manhattanu, koja za neke newyorčane predstavlja (ne)dostižni cilj i potvrdu životnog uspjeha. Candice Bushnell svojim romanom uspostavlja svojevrsnu povijesnu vertikalu koja pokazuje kako stanovnike Manhattana nekad i danas povezuju slične strasti (opisane npr. u djelima Edith Wharton i F. Scott Fitzgeralda) jer u svakodnevnoj želji za moći i bogatstvom, društvenim priznanjem i uspješnim brakovima za neke je vrhunac sviti svoje gnijezdo ispod krova ove impozantne građevine.

Iz medija:

“Morate voljeti ovaj roman. Zaplet, tajne, virenje u svijet bogatih – sve su to sastojci za sočnu priču.”
New York Post

“Peta avenija br. 1 moderna je komedija običaja, ako hoćete i ogledan primjerak žanra. Razmišljanja o novcu, internetu, ulozi umjetnosti, usponu na društvenoj ljestvici i snobizmu promoviraju C. Bushnell u pronicljivu kroničarku modernog društva.... Osvježavajuć i totalno zabavan roman o moći novca, seksu i slavnima.”
USA Today

Prijevod Leira Harabalja
Broj stranica 416
ISBN 978-953-7056-64-3
Uvez meki uvez s klapnama

Candace Bushnell rođena je 1959. u Glastonburyju, gradiću u Connecticutu. Kao osamnaestogodišnjakinja odlazi studirati u New York, gdje započinje i novinarsku karijeru. Nakon što su kolumne iz New York Observera prerasle u knjigu "Seks i grad" (1996.), prema čijem je predlošku snimljena istoimena kultna serija, njen uspjeh postaje planetaran. C. Bushnell autorica je još knjige priča "?četiri plavuše" (2002.) i romana "Prva plavuša" (2004.), "Džungla u gradu" (2005) i "Peta avenija br. 1" (2008). "Dnevnici Carrie Bradshaw" njezin je posljednji roman, objavljen 2010. godine.

Prijava na newsletter