-20%

Douglas Carlton Abrams: Izgubljeni dnevnik Don Juana

112,00 kn 140,00 kn

Bilo je to vrijeme otkrića i dekadencije, kad je život postao kocka, a zlato koje se nije prestajalo slijevati u seviljsku luku srozalo je vrijednost novca, braka i same ljubavi. Sred tih varljivih vremena rođen je Juan Tenorio, a zatim ostavljen u samostanskoj štali. U tajnosti su ga podizale opatice među kojima je naučio voljeti i obožavati sve žene, koje su posljednji potez Božjeg stvaranja. Želio je jedino postati svećenik, sve dok se nije zaljubio u jednu od časnih sestara. Kad je njihova veza otkrivena, Juan zauvijek napušta Crkvu. Uskoro ga moćni markiz de la Mota novači kao uhodu i uči ga da bude najveći svjetski slobodnjak i zavodnik. Ali kad je nestala kraljevska zaštita, don Juan je suočen s ubojitom zadrtošću inkvizitora koji se bori protiv svakog razvrata, zastrane i hereze. Istovremeno se zaljubljuje u ženu zbog koje, uvjeren je, može zaboraviti sve ostale.

Iz medija:

"Ljubavnik poznat po vječnoj potrazi za ljubavlju genijalno je oživljen u ovom napetom debitantskom romanu Douglasa Carltona Abramsa. Uokvirena u dnevnik don Juana, čuvan od davnina, priča od početka teče nepopustljivim galopom. Nit pripovijesti odmata se slijedeći uzbudljivu putanju trilera i emotivnu privlačnost povijesnog romana."
Publishers Weekly

"Pripovijest Douglasa Carltona Abramsa prikazuje jednog od najprivlačnijih don Juana u književnoj povijesti... Svojim bujnim kinematičkim zahvaćanjem razmetljivih pustolovina, društvenih spletaka i psiholoških analiza ova vatrena ljubavna priča izazva globalni interes."
Kirkus Reviews

"Izgubljeni dnevnik don Juana uzbudljiva je i seksi knjiga koja je ujedno dubinski posrednik u ljubavi, njezinim nastranostima i čudesima, a osobito na razmeđu ljudske i božanske ljubavi. Dnevnik nas vodi duboko u otajstva ranih dana suvremene Španjolske u trenutku njezina najvećega bogatstva, snage i  najvećih strahova te nam daje neočekivanoga don Juana – čovjeka neodoljivih i zavodljivih razmišljanja kao i snažne seksualnosti."
Robert Orsi, šef Odsjeka za religiju, Sveučilište Harvard 

"Zar je još uvijek moguće pisati priče o ljubavi i zavođenju? Ako to itko može, onda je to don Juan Tenorio, jedan od najslavnijih ljubavnika u povijesti. D. Abrams uspješno prodire u um toga velikog zavodnika i donosi priču intrige i romanse, ispunjenu nezaboravnim likovima."
El País

Prijevod Marko Kovačić
Broj stranica 360
ISBN 978-953-7056-61-2
Uvez meki uvez s klapnama

Douglas Carlton Abrams dugi je niz godina bio urednik u tiskovnom odjelu Sveučilišta Kalifornija, koautor je brojnih knjiga o ljubavi, spolnosti i duhovnosti. Njegov prvi roman Izgubljeni dnevnik don Juana doživio je golem međunarodni uspjeh, preveden je na dvadeset sedam jezika i objavljen u dvadeset pet zemalja.

Prijava na newsletter