-20%

Frédéric Beigbeder: Upomoć, molim oprost!

104,00 kn 129,90 kn

"Upomoć, molim oprost!" knjiga je o ljubavi koja nije ostvariva između Francuza mojih godina i mlade Ruskinje ali to je i nastavak "129,90jer govori o pretvaranju svijeta u tržište, a ljudskog tijela u robu za to tržište. Poslije marketinga postoji tim više fizička ženska ljepota koju se upotrebljava za prodaju kozmetičkih sredstava koja bi trebala spriječiti starenje i dati nam osjećaj da možemo vječno biti mladi. Radi se o fizičkoj ljepoti, ali i o totalitarizmu savršenog lica Tako Octave Parango, nakon što je napustio marketing, postaje skaut u svijetu industrije ljepote te odlazi u Rusiju u potragu za savršenim licem, najljepšom ženom na svijetu, koja će reklamirati proizvode svjetskog kozmetičkog giganta L`Ideala čiji je slogan "Sve ste vi jedinstvene.“ Ali ovo je knjiga i o kraju utopije, o čemu sam pisao i u "Windowsima", što znači da je nakon 2001. nastao jedan novi kapitalizam kojeg mnogi nazivaju totalitarnom demokracijom, a koji kod pojedinca – Paranga – izaziva potrebu da zove upomoć, molim oprost - F. Beigbeder na promociji romana u Parizu u lipnju 2007.

Iz medija:

"Cijelo vrijeme tog apokaliptičnog koktela, te trke na rubu ponora, potcrtane zajedljivim humorom, ali također osjećajnošću i sile teže između smijeha i straha, zabavljamo se i uznemireni smo. Na kraju to izgubljeno dijete nas pogađa do ganuća." 
Le Monde

"Nećemo ovdje prepričavati slijed ruskih avantura tog ciničnog erotomana, timviše primamljivog i podnošljivo depresivnog koji u besanim noćima lunja oko zatvorenih crkvi. Samo da jednostavno znamo da je Beigbeder jednom novom snagom okružio svetačkim vijencem tu ispovijed Octavea Paranga i to mu ide jako dobro."
Télérama

Prijevod Ljiljana Ječić
Broj stranica 224
ISBN 978-953-7056-50-6
Uvez meki uvez s klapnama

Frédéric Beigbeder (1965) rodio se u otmjenom predgrađu Pariza u dobrostojećoj gračanskoj obitelji, polazio najbolje pariške škole i diplomirao na Fakultetu političkih znanosti. Radio je kao kreativac u reklamnim agencijama. 1990. objavljuje svoj prvi roman "Mémoires d`un jeune homme derangé" u kojem se kao glavni lik pojavljuje Marc Marronier, autorov alter ego kojeg će  u njegovom najvećem hitu "129,90 kn" ipak ubiti.

Najvažnija djela:
"Windows on the World", 2004.
"Ljubav traje 3 godine", 2005.
"Romantični egoist", 2006.
"Upomoć, molim oprost", 2007.
"Praznici u komi", 2009.
"Francuski roman", 2010.
 
 
 

Prijava na newsletter