-20%

Pierre Mérot: Sisavci

80,00 kn 100,00 kn

Uvredljivi, tragikomični i nepopustljivo iskreni, "Sisavci" su okrutna priča o ljubavi, obitelji, alkoholizmu, nezaposlenosti i samoći. Ova autobiografska proza otkriva nam urbanog losera - četrdesetgodišnjeg pariškog profesora, neprilagođenog emotivca, koji u srazu sa stvarnošću doživljava samo poraze. Raščlanjujući vlastiti život i živote svojih bližnjih, Pierre Mérot je u "Sisavcima" stvorio začuđujuće hrabru sliku suvremenoga društva s galerijom disfunkcionalnih likova, sliku u kojoj ne postoje tabu teme, sram ni nelagoda.

Iz medija:

"Bez sumnje najokrutniji i najciničniji roman sezone."
Telerama

"Prokleti Zapada pronaći će svojeg novog trubadura."
Le Nouvel Observateur

"Merot ne treba nikakve reference: njegovi Sisavci riznica su humora, polaganog očaja, samoizrugivanja, njihovo ubojito pero transformira najodvratnije situacije u male književne dragulje."
L'Express

"Sisavci svojim hladnim stilom prizivaju Houellebecqua, a svojim alkoholiziranim stranicama - Bukowskog. Iritantno, ali dobro."
Le Point

"Velik roman,cmračan, bez ustupaka a ipak dirljivo human..."
Lire

"Smijemo se. Smijemo se i sebi samima. Preko volje se smijemo slijedeći ovu autopsiju naše mediokritetske epohe, lišeni sna da ćemo promijeniti život."
Le Monde

Prijevod Ita Kovač
Broj stranica 160
ISBN 953-7056-26-0
Uvez meki uvez s klapnama

Pierre Mérot rođen je u Parizu i prije "Sisavaca" objavio je još tri romana: "Pay soeur" (1987.), "Crucifiction" (1992.) i "Petit Cam" (2001.). "Sisavci" su prvo njegovo djelo koje je doživjelo velik uspjeh kod kritike i publike. Kad je ovaj autobiografski roman 2003. godine objavljen, postao je najvećim iznenađenjem francuske književne jeseni, a dobio je i Prix de Flore - nagradu autorima koji pokazuju originalnost, nezavisnost i buntovništvo pa je u književnim krugovima karakteriziraju najrockerskijom nagradom u Francuskoj.

 

Prijava na newsletter